Archivo del blog

jueves, 26 de octubre de 2017

PRIMERA QUINZENA

Durant aquests primers quinze dies el nostre grup s'ha dedicat, per una banda, a realitzar el plantejament del problema del projecte, en el qual a partir de les motivacions personals hem definit que és allò que volem investigar i ens hem marcat uns objectius per assolir durant el procés del treball de camp.

D’altra banda, hem buscat informació sobre la infància i adolescència en risc, sobre quins professionals formen l’equip interdisciplinari, quin és el rol de l'educador/a social en aquests tipus d'institucions i hem cercat referències per tal de complementar el nostre treball. Tanmateix, hem volgut investigar el marc legislatiu que regula el sistema de protecció de la infància i l’adolescència, i aquest compren la llei anomenada Llei de Drets i Oportunitats en la Infància i Adolescència (LDOIA), i a més, hem cercat l’organisme públic que vetlla per aquest col·lectiu el qual és la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) juntament amb l’Equip d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (EAIA). Un cop recollida tota aquesta informació, hem començat a confeccionar el marc teòric d’aquest projecte.


Finalment, les integrants del grup hem visualitzat un audiovisual el qual volem compartir en aquest blog que està relacionat amb aquest àmbit. Dóna més èmfasi al maltractament, a la negligència aguda i a l’abús infantil, que d’alguna manera reflecteix les conseqüències que poden patir aquestes persones a nivell emocional, físic, social i cognitiu. Tot i que, no està encarat exclusivament a persones que han estat en CRAE’s, sí que podem trobar testimonis que a causa de les conseqüències que han patit poden esdevenir usuaris d’un CRAE. 

4 comentarios:

  1. Bones! Sóc un estudiant d'Administració i Gestió d'Empreses i aquest tema em ve de nou. M'agradaria saber en quines edats poden ingressar els menors en aquests centres i en quina edat han de marxar.
    És interessant que afegiu l'audiovisual, ja que d'aquesta manera es pot empatitzar molt més amb aquest col·lectiu.

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Roger! Els menors en aquests centres poden ingressar des de els 0 fins als 18 anys, tot i que molts no hi romanen fins als 18, és a dir, marxen abans. Esperem haver resolt el teu dubte, gràcies per la teva aprotació!

      Eliminar
  3. Bones he estat donant un cop d'ull al blog i ho trobo molt interessant. Voldria comentar-vos que l'audiovisual es molt encertat per la temàtica tractada.
    Per cert sempre he pensat que les cases d'acollida son un millor recurs per aquests nens, els CRAES l'atenció del professional cap a l'infant o jove no és bona perque tenen molta feina i molts infants o joven.

    ResponderEliminar